Ragú z cukety a hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Pažitka
  • 10 ml Olej olivový
  • 90 ml Mléko zahuštěné neslazené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 468.3 mg
  • Vláknina 4822 mg
  • Vitamín A 4822 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme nadrobno. Očistíme cuketu, omyjeme a pokrájíme na širší kousky. Očistíme žampióny a nakrájíme je na plátky.

  • 2

    Rozpálíme v hrnci olej a cibuli s česnekem podusíme dozlatova. Přidáme žampiony a cuketu, krátce orestujeme. Dochutíme pepřem a granulovaným zeleninovým vývarem, přelijeme kondenzovaným mlékem a krátce povaříme.

  • 3

    Omyjeme pažitku a po okapání najemno nasekáme a před podáváním ragú pažitkou posypeme.

Komentáře k receptu