Gazpacho 1

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Okurka salátová
  • 80 g Paprika červená
  • 80 g Paprika žlutá
  • 10 ml Balsamico ocet
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pažitka
  • 8 špetka Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.75 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 999.6 mg
  • Vláknina 11237.4 mg
  • Vitamín A 11237.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 166.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme zeleninu a bylinky, po okapání očistíme nebo oloupeme, nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Dvě třetiny přísad důkladně rozmixujeme v mixéru. Postupně přiléváme ledovou vodu až do chvíle, kdy dosáhneme požadované konzistence. Důkladně ochutíme balsamikovým octem, olejem z oliv lisovaných zastudena, solí a tabascem.

  • 3

    Polévku dáme do lednice a chladíme 1 - 2 hodiny.

  • 4

    Na talíři ozdobíme zbývající nerozmixovanou zeleninou a bylinkami.

Komentáře k receptu