Tříbarevný špenát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Špenátový protlak mražený
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1337.6 mg
  • Vláknina 31891 mg
  • Vitamín A 31891 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 164.8 mg
  • Vitamín E 7.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražený špenát připravíme podle návodu na obalu.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na kousky a vsypeme do hrnce. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, 2 snítky tymiánu, bobkový list a přilijeme sklenici vody. Vše osolíme, opepříme a zvolna pod pokličkou povaříme 10 minut.

  • 3

    Potom do hrnce přidáme špenát, ohřejeme a ihned podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu