Lilek po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1555.3 mg
  • Vláknina 50817 mg
  • Vitamín A 50817 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 185.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý lilek nakrájíme na kostky, omyté rajče rozmačkáme. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky, česnek nasekáme.

  • 2

    V kastrolu na troše vody necháme zesklovatět cibuli, přidáme lilek a necháme zezlátnout nejdříve na prudkém ohni, potom na středním ohni. Přidáme rajče, česnek, ochutíme snítkami tymiánu a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi 30 minut.

  • 4

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu