Studená kořeněná polévka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 115 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 852.1 mg
 - Vláknina 21967.2 mg
 - Vitamín A 21967.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
Rajčata spolu s petrželkou, bazalkou, na čtvrtky nakrájenou cibulí a stroužkem česneku rozmixujeme na pyré. Vmícháme lístky ze snítky tymiánu a saturejky, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Pyré nalijeme do polévkové mísy a necháme uležet v chladničce.
 - 
                                4
Polévku podáváme vychlazenou.