Studená kořeněná polévka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Saturejka
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 852.1 mg
  • Vláknina 21967.2 mg
  • Vitamín A 21967.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Rajčata spolu s petrželkou, bazalkou, na čtvrtky nakrájenou cibulí a stroužkem česneku rozmixujeme na pyré. Vmícháme lístky ze snítky tymiánu a saturejky, osolíme a opepříme.

  • 3

    Pyré nalijeme do polévkové mísy a necháme uležet v chladničce.

  • 4

    Polévku podáváme vychlazenou.

Komentáře k receptu