Kuřecí špízy s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujon drůbeží bez tuku
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 50 ml Mléko odtučněné
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 560.9 mg
  • Vláknina 58.5 mg
  • Vitamín A 58.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a dáme do větší mísy.

  • 2

    V misce rozmícháme hořčici s citronovou šťávou, nasekaným česnekem a kostkou bujonu rozpuštěnou v troše horké vody. Větší část připravené marinády nalijeme na maso, promícháme a necháme 2 hodiny v chladu uležet.

  • 3

    Kousky masa napíchneme na jehly a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C aso 15 minut.

  • 4

    Do kastrůlku nalijeme zbylou marinádu a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili škrob. Omáčku zvolna zahříváme do zhoustnutí.

  • 5

    Špízy podáváme s teplou omáčkou.

Komentáře k receptu