Kuře s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 450 g Jogurt nízkotučný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 10 ks Tymián čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 907 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 231.8 mg
  • Draslík 1892.6 mg
  • Vláknina 35229 mg
  • Vitamín A 35229 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 215.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře naporcujeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do spodního patra parního hrnce vlijeme dostatečné množství vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Do horního patra položíme polovinu snítek tymiánu, na ně rozložíme porce kuřete. Pokryjeme zbylým tymiánem a oloupanými, na plátky nakrájenými šalotkami.

  • 3

    Hrnec přiklopíme a maso vaříme 30-35 minut od doby, kdy se začne tvořit pára.

  • 4

    Jogurt v misce smícháme s citronovou šťávou, nasekanou petrželkou, tymiánem a nadrobno nakrájeným česnekem. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme v chladu.

  • 5

    Kuře podáváme s připraveným ochuceným jogurtem.

Komentáře k receptu