Polévka s vaječnými žloutky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1116 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 740.4 mg
 - Draslík 306.4 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé žloutky rozšleháme v míse a přilijeme 400ml hovězího vývaru bez tuku. Znovu dobře rozšleháme.
 - 
                                2
Směs přecedíme do kastrolu. Kastrol položíme do horké vodní lázně, zahříváme a když začne směs houstnout, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Vzniklé těsto nakrájíme na plátky a potom na nudličky, které rozdělíme do misek nebo do hlubokých talířů.
 - 
                                4
Zbylý vývar ohřejeme, horký nalijeme do misek s nudličkami a ihned podáváme.