Tatarák z tuňáka a pražmy
Suroviny
- 400 g Tuňák obecný
 - 400 g Pražma
 - 6 kávová lžička Kaviár z lososa
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Šalotka
 - 2 špetka Pepř růžový mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej jedlý parafinový
 - 1 polévková lžíce Minerální voda perlivá
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 506.5 mg
 - Vláknina 525.8 mg
 - Vitamín A 525.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z tuňáka a pražmy nameleme, zakapeme olejem (olej smícháme s minerálkou) a limetkovou šťávou. Směs osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou šalotku a nasekaný kopr. Vše promícháme.
 - 
                                2
Do 6 formiček rozdělíme připravenou směs a tatarák necháme 15 minut uležet v chladničce. Potom vyklopíme z formiček.
 - 
                                3
Každou porci ozdobíme lžičkou kaviáru z lososa, posypeme růžovým pepřem a ozdobíme koprem.