Pečený pudink z odtučněného mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 ml Mléko odtučněné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 97.4 mg
  • Vláknina 31.2 mg
  • Vitamín A 31.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme celá vejce.

  • 2

    V kastrůlku ohřejeme odtučněné mléko s vanilkovým luskem - nevaříme. Ohřáté horké mléko zvolna nalijeme na ušlehaná vejce (lusk vyjmeme.) Nakonec přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.

  • 3

    Směs rozdělíme do zapékacích formiček a pudink za častého kontrolování pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 45 minut.

Komentáře k receptu