Pečený pudink z odtučněného mléka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 306.7 mg
 - Draslík 97.4 mg
 - Vláknina 31.2 mg
 - Vitamín A 31.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse ušleháme celá vejce.
 - 
                                2
V kastrůlku ohřejeme odtučněné mléko s vanilkovým luskem - nevaříme. Ohřáté horké mléko zvolna nalijeme na ušlehaná vejce (lusk vyjmeme.) Nakonec přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
 - 
                                3
Směs rozdělíme do zapékacích formiček a pudink za častého kontrolování pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 45 minut.