Hovězí špízy Turgloff
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 200 g Paprikové lusky čerstvé
 - 200 g Cibule
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Sůl celerová
 - 2 špetka Sůl estragonová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 437 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 174 mg
 - Draslík 976.8 mg
 - Vláknina 9804.5 mg
 - Vitamín A 9804.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 139.5 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaná, zrníček zbavená rajčata rozmačkáme a zvolna podusíme na pánvi spolu s rozdrceným česnekem. Směs mírně osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Maso, očištěné papriky a cibule nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehly.
 - 
                                3
Připravené špízy opékáme v troubě pod grilem asi 10 minut.
 - 
                                4
Před podáváním maso a zeleninu stáhneme z jehle, pokapeme citronovou šťávou a osolíme celerovou a estragonovou solí.
 - 
                                5
Na každý talíř nalijeme trochu rajčatovo-česnekové omáčky.
 - 
                                6
Pokrm podáváme ozdobený nasekanou petrželkou.