Bílé hlávkové zelí na severský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 930.4 mg
 - Vláknina 34194.5 mg
 - Vitamín A 34194.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 207 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme sójovou omáčku s omáčkou teryiaki, prolisovaným česnekem, oloupaným, nastrouhaným zázvorem a pepřem. Necháme 5 minut stát.
 - 
                                2
Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem vsypeme na nudličky nakrouhané bílé zelí, oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli a několik snítek tymiánu. Restujeme zprudka asi 4 minuty, potom zalijeme připravenou omáčkou. Zelí musí zůstat křupavé. Dusíme, dokud se omáčka téměř nevyvaří - množství omáčky přizpůsobíme množství zelí, aby během dušení nezměklo.