Papriková pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Šunka drůbeží
  • 200 g Tvaroh měkký bez tuku
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Stolní sladidlo Sladký polibek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 46 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 83.1 mg
  • Vláknina 1173.8 mg
  • Vitamín A 1173.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky spaříme, oloupeme, podélně nakrájíme na proužky a zbavíme zrníček. Vsypeme je do kastrolu se studenou vodou a náhradním sladidlem vhodným k tepelné úpravě. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a zvolna povaříme 10 minut. Proužky paprik vyjmeme a necháme okapat (4 proužky nakrájíme na nudličky a dáme stranou na ozdobu.)

  • 2

    Připravené papriky rozmixujeme se šunkou a vzniklé pyré zvolna restujeme na pánvi asi 5 minut.

  • 3

    Potom pyré přendáme do mísy a necháme vychladnout.

  • 4

    Před podáváním do pyré vmícháme tvaroh a ozdobíme proužky paprik. Posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu