Papriková pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 46 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 98 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 83.1 mg
 - Vláknina 1173.8 mg
 - Vitamín A 1173.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky spaříme, oloupeme, podélně nakrájíme na proužky a zbavíme zrníček. Vsypeme je do kastrolu se studenou vodou a náhradním sladidlem vhodným k tepelné úpravě. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a zvolna povaříme 10 minut. Proužky paprik vyjmeme a necháme okapat (4 proužky nakrájíme na nudličky a dáme stranou na ozdobu.)
 - 
                                2
Připravené papriky rozmixujeme se šunkou a vzniklé pyré zvolna restujeme na pánvi asi 5 minut.
 - 
                                3
Potom pyré přendáme do mísy a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Před podáváním do pyré vmícháme tvaroh a ozdobíme proužky paprik. Posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                5
Podáváme jako přílohu.