Kečup s cibulí a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 431.5 mg
 - Vláknina 13766.5 mg
 - Vitamín A 13766.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata nakrájíme na kousky, omytá jablka zbavíme jádřinců a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a za častého míchání rozvaříme na kaši.
 - 
                                2
Kaši prolisujeme přes jemné síto, přidáme hřebíček, nové koření, pepř a skořici, vše svázané v plátýnku, a za stálého míchání odpaříme do hustoty kečupu. Osolíme, osladíme, okyselíme a ještě chvíli podusíme. Nakonec odstraníme koření.
 - 
                                3
Horký kečup nalijeme do čistých nahřátých lahví. Dobře je uzavřeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 85 stupňů Celsia asi 20 minut. Lahve vyjmeme a ochladíme.