Marmeláda z jablek a citronů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4000 g Jablka
  • 2000 g Cukr krupice
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1643 kcal
  • Sacharidy 429 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 429 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 768.3 mg
  • Vláknina 28466.7 mg
  • Vitamín A 28466.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Zalijeme vodou tak, aby byla jablka ponořena. Přidáme šťávu z citronu a necháme vařit.

  • 2

    Uvařená jablka slijeme přes síto a necháme okapat.

  • 3

    Získanou šťávu přelijeme zpět do hrnce a vaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Hotová marmeláda zůstane po kápnutí na talířek ve tvaru kuličky.

  • 5

    Přisypeme pokrájenou citronovou kůru a povaříme ještě 2 minuty.

  • 6

    Kůru odstraníme a marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, přidáme kousek citronové kůry a uzavřeme.

Komentáře k receptu