Zavařený česnek
Suroviny
- 80 g Cukr krupice
 - 1 g Bobkový list
 - 2 g Hřebíček
 - 5 g Chilli paprička
 - 2 g Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Česnek
 - 0.5 l Víno bílé
 - 1 dl Ocet kvasný lihový
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 271 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 192.2 mg
 - Vláknina 2134 mg
 - Vitamín A 2134 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve očistíme česnek. V hrnci smícháme česnek, víno, ocet, cukr, sůl, chilli papričky, rozmarýn, tymián, hřebíček, pepř a bobkový list. Vše povaříme zhruba 5 minut.
 - 
                                2
Lák necháme 12 hodin stát a poté znovu povaříme asi 5 minut.
 - 
                                3
Necháme vychladit a sklenice plníme, do každé nalijeme olej a důkladně uzavřeme.
 - 
                                4
Skladujeme v chladničce.