Jablkové želé s mátovou příchutí z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 107.9 mg
 - Vláknina 400.2 mg
 - Vitamín A 400.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný džus a ocet, přidáme želírovací cukr. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
 - 
                                2
Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, postavíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
 - 
                                3
Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
 - 
                                4
Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Do želé vmícháme jemně nasekanou mátu. Sklenice naplníme, dobře uzavřeme a vychladíme.