Švestkový diabetický kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 261.8 mg
 - Vláknina 4693.2 mg
 - Vitamín A 4693.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Švestky omyjeme, odstraníme stopky a dužinu propícháme. Sacharin a skořici rozmícháme ve vodě.
 - 
                                2
Jsou-li švestky tvrdé, vložíme je do vlažného roztoku a nejprve zvolna zahříváme. Máme-li zralé plody, vložíme je přímo do vroucího dia nálevu a v obou případech cca 10 minut povaříme.
 - 
                                3
Hotový kompot rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.