Angrešt s medem sterilovaný v páře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 351.7 mg
 - Vláknina 14500 mg
 - Vitamín A 14500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme nezralé plody angreštu, odstraníme z nich stopky a zbytky okvětí. Nasypeme na síto, důkladně propláchneme vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Poté bobule angreštu propíchneme ze všech stran jehlou, rozdělíme do sklenic a zalijeme medem. Uzavřeme a v páře sterilujeme cca 30 minut. Uchováme na chladnějším místě.