Neslazené borůvky ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 46 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 61.6 mg
 - Vláknina 3840 mg
 - Vitamín A 3840 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme a necháme okapat. Nasypeme je do větší sklenice a protřepeme. Uzavřeme, vložíme do zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme 30 minut.
 - 
                                2
Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.