Nakládaný sýr s pepřem a rajčaty
Suroviny
- 600 g Rajčata
 - 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 150 g Mozzarella
 - 6 ks Cibule perlová
 - 1 ks Chilli paprička
 - 6 stroužek Česnek
 - 3 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Hořčičné semínko
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 - 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1 polévková lžíce Pepř 4 barev
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 490 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 29.6 mg
 - Draslík 439.6 mg
 - Vláknina 5447.8 mg
 - Vitamín A 5447.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme nálev: v hrnci přivedeme k varu 3 dl vody s 1 lžicí octa, cukrem, solí a hořčičným semínkem. Vaříme pomalu 5 minut a necháme nálev vychladnout.
 - 
                                2
Očistíme česnek a perlovou cibulku. Omyjeme cherry rajčata a necháme je okapat. Tvrdý ovčí sýr a Mozzarellu nakrájíme na kostky velikosti sousta. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme a zbavíme semínek. Snítky bylinek: tymián, bazalka, rozmarýn (po půl lžíce) omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                3
Všechny připravené ingredience vložíme střídavě do větší zavařovací sklenice, prosypeme celým pepřem, zalijeme připraveným vychladlým nálevem. Sklenici uzavřeme a odložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme nejdříve po 12 hodinách.