Kompotované jahody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 460.2 mg
 - Vláknina 12000 mg
 - Vitamín A 12000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 176.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší zralé jahody přebereme, očistíme a důkladně propláchneme studenou vodou. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Jahody rozdělíme do sklenic a do poloviny zalijeme cukrovým roztokem. Sklenice uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na studeném a temném místě.