Kdoulový kompot třikrát vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 220 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 494.2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kdoule oloupeme, nakrájíme a odstraníme jadřince. Krátce vložíme do 2 l vody smíchané s octem, aby nezměnily barvu. Scedíme přes síto a necháme okapat.
 - 
                                2
Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Do nálevu přidáme kdoule a necháme znovu projít varem. Odstavíme a odložíme do druhého dne. Poté znovu povaříme, odstavíme a třetí den postup zopakujeme.
 - 
                                3
Kdoule vyjmeme z roztoku a rozdělíme do sklenic. Nálev znovu přivedeme k varu a horkým zalijeme ovoce. Skenice uzavřeme a necháme vychladnout zabalené v dece.