Vařená rybízová marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 368.3 mg
 - Vláknina 11466.7 mg
 - Vitamín A 11466.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralý rybíz otrháme, očistíme a propláchneme vodou. Umeleme na ovocném mlýnku, přisypeme cukr a odložíme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mezitím občas promícháme.
 - 
                                2
Poté zahřejeme a za stálého míchání po částech vaříme do zhoustnutí. Vždy cca 2dl kaše na jedno vaření.
 - 
                                3
Horký džem ihned rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.