Jednoduchý třešňový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 366 mg
 - Vláknina 5500 mg
 - Vitamín A 5500 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4194 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně přebereme, otrháme stopky a důkladně omyjeme. Cukr rozmícháme ve vodě a povaříme. Do vroucího roztoku nasypeme třešně a necháme projít varem. Poté je rychle vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme do sklenic. Zalijeme nálevem a zavíčkujeme.
 - 
                                2
Kompot necháme zvolna vychladnout zabalený v dece a uložíme na temném a suchém místě.