Kompot z čerstvých višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 347.1 mg
 - Vláknina 6400 mg
 - Vitamín A 6400 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, ale tvrdší višně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu propláchneme a necháme okapat. Cukr rozsypeme do sklenic, rozdělíme višně a do 3/4 zalijeme studenou vodou.
 - 
                                2
Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí kompot vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.