Nakládané fazolové lusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 26 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1950 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 176.2 mg
 - Vláknina 4500 mg
 - Vitamín A 4500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme, necháme okapat a nakrájíme na menší, šikmé kousky. Vhodíme do poloviny dávky vody, kterou jsme přivedli k varu a cca 5 minut povaříme a vyjmeme.
 - 
                                2
Rozdělíme do sklenic a po vychladnutí zalijeme zbylou vodou smíchanou se solí. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Vychladlé sklenice vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.