Sterilovaná paprika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 52 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 263.9 mg
 - Vláknina 5250 mg
 - Vitamín A 5250 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 159.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme z nich semínka. Rozdělíme do sklenic a to tak, že vkládáme jednu papriku do druhé.
 - 
                                2
Na nálev rozmícháme ve vodě ocet, cukr a sůl a zalijeme jím papriky. Skenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.