Sterilovaný pórek ve slaném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 61 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 412 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 180.1 mg
 - Vláknina 3600 mg
 - Vitamín A 3600 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme mladé výhonky pórku. Očistíme a pokrájíme na kousky o délce cca 5 cm. Vložíme do vody a povaříme do změknutí. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Zalijeme vodou smíchanou se solí a zavíčkujeme.
 - 
                                2
Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme, a to při teplotě 90 °C po dobu 20 minut. Uchováme na temném a studeném místě.