Nakládaný šťovík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Tuk
  • 1 kg Šťovík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 55 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 2.6 mg
  • Draslík 487.5 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťovík přebereme, důkladně očistíme, omyjeme a nadrobno nasekáme. V kastrolu rozpálíme tuk, vložíme šťovík, ochutíme solí a doměkka udusíme. Poté namačkáme do sklenic a povrch zalijeme rozehřátým tukem.

  • 2

    Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu