Tykev sterilovaná ve slaném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 27 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1302 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 436.9 mg
 - Vláknina 3666.7 mg
 - Vitamín A 3666.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykev očistíme, oloupeme, vnitřek vykrojíme, omyjeme a nastrouháme. Mírně osolíme, promícháme a necháme odstát. Poté vymačkáme a rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Sůl rozmícháme ve vodě, převaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme tykev a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.