Sterilizované lečo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 200 g Sádlo syrové
  • 3 l Voda pitná
  • 2 kg Rajčata
  • 2 kg Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 9.5 mg
  • Draslík 491.8 mg
  • Vláknina 7620 mg
  • Vitamín A 7620 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme vodu k varu a spaříme ní rajčata. Potom je opláchneme studenou vodou a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na tenké proužky. Papriky zbavíme jadřinců, odstraníme bílou dužinu a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Vložíme ji do pánve s rozpálenými 100 g sádla. Cibuli za stálého míchání dusíme 8-10 minut. Do pánve k cibuli přisypeme nakrájená rajčata a papriku. Všechnu zeleninu dusíme dalších 10 minut. Před dokončením dušení do pánve k zelenině vložíme zbylé sádlo a rozpustíme ho.

  • 3

    Teplou zeleninovou směsi naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme.

  • 4

    Sklenice naskládáme do hrnce a sterilizujeme je při 80 stupňové teplotě 15 minut. potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu