Sterilizované cibulky s kapií
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3115 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 142.5 mg
 - Vláknina 3567 mg
 - Vitamín A 3567 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce s vodou přilijeme ocet, přisypeme sůl, cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 7 minut. Cibulky o velikosti 4 cm oloupeme a necháme vcelku. Kapie nakrájíme na tenké pásky.
 - 
                                2
Na dno každé skleníčky rozdělíme hořčičná semínka a bobkový list. Potom střídavě skládáme vrstvu cibulky, na ně pásky kapie. Skládání opakujeme až do ukončení surovin. Naplněné skleničky zalijeme teplým nálevem. Skleníčky zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci, při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.
 - 
                                3
Následovně skleníčky vybereme z hrnce, necháme vychladnout. Uskladníme na studené místo.