Fíkový džem s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 205.3 mg
 - Vláknina 5250 mg
 - Vitamín A 5250 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fíky nakrájíme na malé kousky, vložíme je do nádoby domácí pekárny a zalijeme citronovou šťávou, přidáme cukr a rozpůlené mandle. Nastavíme program na zavařeniny a necháme pracovat.
 - 
                                2
Po ukončení programu přelijeme džem do připravených vypařených sklenic, zašroubujeme víčka a otočíme dnem vzhůru, aby se sklenice hermeticky uzavřely.