Sibiřská jeřabinová zavařenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jedlé jeřabiny otrháme ze stopek, důkladně vlažnou vodou opláchneme, 5 minut povaříme v 1,5 l vody, poté necháme 12 hodin odstát a následně přecedíme.
 - 
                                2
Mezitím 400 ml jeřabinového odvaru a cukr svaříme na sirup, do vařícího vsypeme jeřabiny a vaříme dalších 10 minut. Sejmeme z ohně, 12 hodin necháme stát, znovu 10 minut vaříme a opět na 12 hodin odstavíme.
 - 
                                3
Potřetí a naposledy vaříme jeřabiny v sirupu 30 minut, potom je necháme vychladnout. Do ještě vlahé zavařeniny přimícháme vodku.
 - 
                                4
Zavařeninu následně přendáme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a uložíme v chladnu.