Koláč s tuňákem a avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 50 ml Minerální voda perlivá
  • 1 ks Avokádo
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 2 špetka Kypřící prášek do pečiva
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 881.2 mg
  • Vláknina 16815.1 mg
  • Vitamín A 16815.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu o průměru přibližně 20cm vytřeme olejem a vysypeme moukou.

  • 2

    Z konzervovaného tuňáka slijeme šťávu a vidličkou ho rozmačkáme. Do mísy si dáme mouku, přimícháme do ní sůl, pepř, kmín, prášek do pečiva, vodu a vejce. Vše zamícháme, pak přidáme rozmačkaného tuňáka a těsto důkladně propracujeme. Poté těsto nalijeme do formy, uhladíme ho a vložíme do středu trouby. Pečeme dozlatova přibližně 16-20 minut.

  • 3

    Mezitím si omyjeme a osušíme zralé avokádo, z rozpůleného odstraníme pecku, pak dužinu vyškrabeme do mísy. Přidáme utřený stroužek česneku se solí, omytou, drobně pokrájenou petrželku, pepř a směs rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Omytá čerstvá cherry rajčata a jedno sušené rajče (konzervované v oleji) pokrájíme: cherry rajčata na poloviny, sušené rajče na proužky.

  • 4

    V teflonové pánvi nasucho usmažíme volské oko. Žloutek mírně osolíme a posypeme mletým chilli.

  • 5

    Upečený koláč s tuňákem dáme na velký mělký talíř, potřeme ho avokádovým pyré, do středu položíme usmažené volské oko, ozdobíme ho pokrájenými rajčaty, pak ho nakrájíme na trojúhelníky a hned teplý servírujeme.

Komentáře k receptu