Restovaná svíčková s brokolicí a piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí svíčková
  • 300 g Brokolice
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Sůl mořská
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 668 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 912.3 mg
  • Vláknina 9074.5 mg
  • Vitamín A 9074.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na plátky silné do 1cm. V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky masa z každé strany do zlatohněda. Poté je podle chuti osolíme a opepříme. Když budeme restovat druhou stranu, přidáme k masu 2 lžíce piniových oříšků, přimícháme 1 lžíci bylinkového másla. Restujeme společně s oříšky, zároveň maso poléváme výpekem. Maso restujeme z každé strany 3-4 minuty.

  • 2

    Očištěnou brokolici omyjeme, rozdělíme ji na růžičky a vložíme ji do vroucí osolené vody. Vaříme je přibližně 4 minuty. Poté ji scedíme dáme na talíře, přiložíme k ní plátky svíčkové, polijeme výpekem s oříšky a hned servírujeme.

Komentáře k receptu