Karobový dezert s jogurtovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 150 g Med včelí
  • 100 g Višně
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 200 g Mouka špaldová
  • 250 g Řecký jogurt
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 5 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
  • 3 polévková lžíce Sirup javorový
  • 5 polévková lžíce Karob
  • 1 polévková lžíce Sirup Golden
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1.5 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 93.9 mg
  • Vláknina 4553.5 mg
  • Vitamín A 4553.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší pečící plech (asi 20x20cm) vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme 180°C.

  • 2

    Do mísy nasypeme špaldovou mouku, přídáme karob, sůl a kypřící prášek. Omyté oloupané jablko jemně nastrouháme do mísy k mouce, přidáme javorový sirup, med, mírně rozšlehané vejce a olej. Těsto vymícháme dohladka, pak ho nalejeme na připravený plech a pečeme pouze 10 minut.

  • 3

    Mezitím si připravíme krém: v misce si vymícháme zakysanou smetanu s jogurtem, Lučinou, zlatým sirupem, medem a rozšlehaným vejcem. Čerstvé višně omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Čokoládu si pokrájíme na malé kousky.

  • 4

    Těsto po 10 minutách vytáhneme z trouby, přelejeme ho krémem po celé ploše, poklademe na něj višně, posypeme čokoládou a znovu ho dáme péct. Pečeme ha dalších 20-25 minut .

  • 5

    Upečený dezert necháme vychladnout, pak ho dáme do chladničky minimálně na 3 hodiny, aby pořádně ztuhnul.

  • 6

    Pak ho nakrájíme na porce a sservírujeme.

Komentáře k receptu