Nádivka z jedlých kaštanů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1362 kcal
 - Sacharidy 191 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 371.9 mg
 - Draslík 1339.2 mg
 - Vláknina 165.4 mg
 - Vitamín A 165.4 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 100.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 665.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kaštany vaříme zhruba hodinu. Když zchladnou, oloupeme je, polovinu nakrájíme na nudličky a polovinu umeleme na masovém strojku.
 - 
                                2
Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem, přilijeme vyškvařenou slaninu a necháme odstát. V mezičase našleháme změklé máslo se žloutky, zamícháme do namočené veky, ochutíme pepřem, muškátovým květem, osolíme a přimícháme kaštany. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.