Smetanová náplň s chřestem do slaného pečiva se sýrem Feta
Suroviny
- 200 g Chřest bílý
 - 150 g Sýr Feta
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 kávová lžička Máta
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 92.1 mg
 - Draslík 227.3 mg
 - Vláknina 1180 mg
 - Vitamín A 1180 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme chřest v osolené vodě s kostkou cukru.
 - 
                                2
Chřest nakrájíme na malé kousky. Ve smetaně rozmícháme
 - 
                                3
lžičku křenové pasty, vejce, na drobné kousky nakrájnou šalotku, rozetřené stroužky česneku a sušenou nebo čerstvou, nadrobno nasekanou petrželku, bazalku a oregáno. Do této směsi vmícháme kousky vařeného chřestu a sýr Feta.