Fondánový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 252 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 168.3 mg
 - Draslík 0.8 mg
 - Vláknina 2770.4 mg
 - Vitamín A 2770.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku si dáme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme čokoládové vločky (čočky, nebo nastrouhanou čokoládu) a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny. Přidáme lžíci másla a vanilkovou příchuť. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí.
 - 
                                2
Vychladlou omáčku uzavřeme, dáme do chladničky, kde nám vydrží až 1 měsíc.