Obloha po pekařsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 746.3 mg
  • Vláknina 8889.8 mg
  • Vitamín A 8889.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na másle do růžova.

  • 2

    Brambory očistíme a celé vaříme v osoleném a opepřeném vývaru 20 minut. Vybereme menší brambory, aby se nemusely vařit příliš dlouho. Uvařené brambory scedíme, nakrájíme na plátky a ještě teplé podáváme.

  • 3

    Na talíř klademe plátky brambor a přeléváme osmahnutou cibulkou i s máslem, ve kterém se restovala. Můžeme přelít i vypečenou šťávou z masa, ke kterému je obloha určena.

Komentáře k receptu