Kastelánská obloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Lanýž
  • 50 g Játra husí
  • 40 g Chřest bílý
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 120 g Veka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Artyčoky
  • 4 ks Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 135 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1194 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 104.1 mg
  • Draslík 4331.9 mg
  • Vláknina 112920 mg
  • Vitamín A 112920 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky očistíme, rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Do mísy dáme mleté hovězí maso, plátky žampionů, lanýžů a husí játra pokrájená na kostičky. Promícháme a touto směsí naplníme artyčoky. Vložíme vedle sebe do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 30 minut.

  • 3

    Očištěné, omyté brambory a chřest uvaříme ve slané vodě. Brambory nakrájíme na plátky, chřest na proužky.

  • 4

    Na talíř pokládáme vždy jeden kousek plněného artyčoku, jeden plátek bílé veky ozdobené chřestem a plátky brambor. Přeléváme vypečenou šťávou z masa, ke kterému je obloha určena.

Komentáře k receptu