Piemontská obloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 321.9 mg
  • Vláknina 1674.8 mg
  • Vitamín A 1674.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na silné plátky. Rajčata rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Do pekáčku vložíme plátky hub, na ně rovnoměrně poklademe proužky rajčat, přidáme máslo, pasírovaný česnek a posekanou petrželku. Nakonec

  • 2

    vše zasypeme strouhaným sýrem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na maximum.

  • 4

    Obloha je vhodná k pečenému masu.

Komentáře k receptu