Jablka flambovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Slivovice
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Med včelí
  • 1 ks Koření perníkové
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 139.7 mg
  • Vláknina 4050 mg
  • Vitamín A 4050 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a dužinu pokrájíme na tenké dílky.

  • 2

    Připravíme pánev, do které vložíme cukr a med. Necháme cukrovo-medovou směs zkaramelizovat. Potom do ní vložíme jablka a opatrně je v ní obalíme. Zasypeme perníkovým kořením a přelijeme slivovicí.

  • 3

    Zapálíme slivovici a necháme na pánvi přibližně 1 minutu flambovat.

Komentáře k receptu