Hořčice ze zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 130 g Sůl
  • 150 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 3 ks Feferony
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 dl Olej olivový
  • 5 dl Hořčice plnotučná
  • 1 kg Cibule
  • 3 kg Rajčata
  • 1 kg Kapie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 5058 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 882.1 mg
  • Vláknina 10902.9 mg
  • Vitamín A 10902.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nezralá rajčata omyjeme, z feferonek a kapií odstraníme jádřince a zeleninu nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na menší kousky. Všechnu zeleninu pomeleme na mlýnku na maso.

  • 2

    Pomletou zeleninu dáme do hrnce, přidáme sůl, pepř, cukr, nové koření, nakonec vmícháme hořčici. Podle vlastní chuti dochutíme kari kořením. Na mírném ohni za častého promíchání suroviny vaříme 120 minut.

  • 3

    Ještě horkou hořčici rozdělíme do teplých skleniček. Zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Skleničky s hořčicí necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu