Humrový olej

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Paprika mletá sladká
  • 500 g Humr
  • 500 ml Olej olivový
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 59.4 mg
  • Draslík 484.7 mg
  • Vláknina 9790 mg
  • Vitamín A 9790 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na přípravu oleje použijeme nejlépe humrové schránky, případně zbytky po oloupání krevet. Vše rozmělníme na jemné kousky, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme suché schránky, nadrobno nasekanou cibuli, strouhaný zázvor, ochutíme solí a restujeme zvolna cca 10 minut.

  • 2

    Poté přisypeme papriku, znovu krátce orestujeme jen tak, aby paprika nezhořkla, zalijeme vodou a za stálého míchání zahříváme, až se voda odpaří. Odstavíme, odložíme na chladné místo, necháme 2 dny marinovat. Přes jemné plátno scedíme do lahviček, uzavřeme a zamrazíme.

Komentáře k receptu