Krém z eidamu a nivy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 130 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 787 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 175.9 mg
  • Draslík 171.1 mg
  • Vláknina 93.6 mg
  • Vitamín A 93.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Eidam i nivu nastrouháme, vejce uvaříme a hrubě nakrájíme, pažitku a petrželovou nať jemně nasekáme, smetanu ušleháme dopevna.

  • 2

    V míse smícháme sýry, vejce, petrželovou nať, pažitku, špetku soli a přimícháme kysanou smetanu, do níž jsme vmíchali ušlehanou smetanu.

Komentáře k receptu