Bazalkové pesto s avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Ořechy vlašské
  • 50 g Sýr Gran Moravia
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Avokádo
  • 3 hrst Bazalka
  • 1 hrst Máta
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 264.1 mg
  • Vláknina 6848 mg
  • Vitamín A 6848 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čerstvé omyté bazalky a máty otrháme lístky, dáme je do mixéru, přidáme vyškrabanou dužinu z jednoho avokáda, nadrobno posekané vlašské ořechy, pokrájené očištěné stroužky česneku, nastrouhaný tvrdý sýr Gran Moravia, olej, sůl, pepř, limetkovou šťávu a vodu. Vše rozmixujeme dohladka na konzistenci pyré.

  • 2

    Hotové pesto dáme do čisté sklenice, uzavřeme a dáme do lednice. Pesto v lednici vydrží 3 dny.

Komentáře k receptu