Sirup z čerstvých šípků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 129 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 129 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé šípky přebereme, očistíme, důkladně propláchneme a rozmačkáme. Zalijeme teplou vodou, odložíme a necháme luhovat 3-4 dny.
 - 
                                2
Poté vylisujeme a odstavíme, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
 - 
                                3
Zvolna zahřejeme, přidáme cukr a promícháme. Jakmile se rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vznikou na povrchu sebereme. Šťávu přivedeme k varu a ihned rozlijeme do vyhřátých lahví. Důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.